Her kan du se de foredrag og kurser, jeg tilbyder i øjeblikket:

Den skræmmende, men vidunderlige historie om Jung, Klods-Hans og Jesus

I denne muntre beretning om menneskesindets dunkle, men kreative afkroge fortæller Morten Hinz, hvordan han fandt forklaringen på ondskaben i en sang fra ”De små synger”. Det er umådelig morsomt, men samtidig dybt seriøst. Med harmonikaen på maven og med et væld af billeder på lærredet redegør han for et stykke af den schweiziske psykiater C.G. Jungs psykologi.

Budskabet i ”Den skræmmende historie…” er ikke til at tage fejl af: vi har ingen ret til at dømme hinanden, og Morten Hinz begrunder det både psykologisk og teologisk.

Der bliver lejlighed til at stifte bekendtskab med eventyrenes symbolsprog, og til sidst tager Morten Hinz os med på besøg hos Fangekoret i Vridsløselille, hvor vi hører deres sange og om deres liv. Er der et håb, og kan det onde vendes til noget positivt?

Morten Hinz leverer beretningen som humoristisk skolelærer og som musikalsk harmonikaspiller og visesanger. Varighed ca. 1 time + spørgsmål og debat.


 


 

Når uenigheden gør ondt

Når beslutninger skal tages, kender vi alle til situationer, hvor der opstår uenighed om dette eller hint. Småkonflikter er en del af hverdagen, de sætter krydderi på tilværelsen og er med til at udvikle os som mennesker.

Men når konflikterne begynder at gøre ondt, kommer de til at påvirke vores forhold til andre mennesker. Vi har en tendens til at låse os fast, blive stive og rigoristiske, og vi kommer let til at se på vores modpart som om han var et monster.

Morten Hinz er uddannet konfliktmægler fra Center for Konfliktløsning. Ved dette foredrag tager han os med på et besøg i moderne konfliktforståelse og konflikthåndtering, og han giver nogle enkle redskaber, som kan hjælpe os, når vi er ved at køre af sporet i forhold til et andet menneske. 

Foredraget kan også udvides til et heldages kursus eller kombineres med nedenstående kursus i kommunikation og samarbejde.       


 

 

Kursus i kommunikation og samarbejde

Alle ønsker det bedste.

Og alle ønsker at gøre det bedste.

Alligevel kan en virksomheds medarbejdere føle sig alene og isolerede med deres problemer. Eller føle, at der ikke bliver lyttet til dem. De fleste arbejdsgivere er meget opsatte på at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø. Men når utilfredshed og konflikter opstår, er de ofte i vildrede med, hvad der skal gøres. 

Giv medarbejderne en dag, hvor de ikke skal yde noget, men kan træde ud af den travle hverdags mange gøremål. Her er det medarbejderen selv, der er i centrum. I foredrag, debat, gruppearbejde og enkle øvelser afsøger vi de muligheder, den enkelte har for at skabe et godt rum for arbejdsfællesskabet, og de muligheder fællesskabet har for at skabe gode og trygge rammer for den enkelte.

Kurset er ikke beregnet på arbejdspladser, hvor ”alle de røde lamper blinker” – men på arbejdspladser, hvor man ønsker at gøre en aktiv indsats for at styrke det gode samarbejde.

Hvert kursus tilrettelægges individuelt. Af emner, der behandles kan nævnes:

·          BEHOVET FOR ANERKENDELSE

·          ANERKENDENDE KOMMUNIKATION

·          KONFLIKTERS ESKALERING

·          DET INDRE LANDKORT

·          FORTIDENS SMERTE – OG NUTIDENS

·          NEGATIV OG POSITIV TÆNKNING

·          SINDSRO

·          GIRAFSPROG

·          TRANSAKTIONSANALYSE

 

Praktiske detaljer

Kurset holdes normalt på én dag, f.eks. en mandag eller lørdag fra kl. 9-16.

Virksomheden stiller selv lokaler til rådighed og sørger selv for mad, kaffe etc.

Projektor for brug af Power Point er ønskelig.

En holdstørrelse på mellem 15 og 25 personer er optimalt. Det er vigtigt at både virksomhedens menige og ledende medarbejdere er deltagere på kurset.

Kurset består af foredrag, debat, gruppearbejde og praktiske øvelser, det sidste for at give mulighed for at føle glæde, velbehag og fællesskab. Vi synger også en sang.  

Indhent tilbud.